Kycklingcurry i ugn


Jättegott blev detta! Man kan säkert bara skippa osten och "ugnsdelen" i detta recept och servera curryn som en gryta. Men eftersom jag förberedde den här i förväg och ställde i kylen till kvällen när alla i familjen kom hem från olika håll var det smidigt att strö på osten och slänga formen i ugnen medan det kokades ris och dukades och hängdes upp gympakläder och förhördes läxor och övades gitarr...
 
4 portioner:
600 gram kycklingfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1 äpple
3 msk smör
salt, peppar, lite soja
1 tsk paprikapulver
ca 1 msk curry (eller efter smak)
3 msk stark mango chutney
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 dl riven ost
 
Skär kycklingen i bitar. Hacka purjo och paprika. Skala och skär äpplet i små tärningar. Stek kycklingen i en matsked smör. Ta undan och smält 2 msk smör i pannan, tillsätt curry och paprikapulver och fräs purjo, paprika och äpple i detta. Häll tillbaka kycklingen i pannan, tillsätt soja och mango chutney samt creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop ett par minuter och häll i en ugnsfast form. Hit kan du alltså förbereda rätten.
Före servering: strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 20 minuter. Servera med ris, risoni (en sorts risformad pasta) eller bara en rejäl sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :