Köttfärspaj

 
Paj är ju väldigt gott. Här kommer en paj i två varianter, beroende på hur noga man är man är med kolhydraterna. Vill man undvika vitt mjöl är mandelmjölsvarianten kanon! Det blir dessutom väldigt gott. Vi använder uteslutande den varianten här hemma.
 
Pajen räcker till 5-6 personer.
 
Pajskal vanligt:
125 gram margarin eller smör
2 msk vatten
3 dl vetemjöl
 
Pajskal lowcarb:
40 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
1 ägg
lite salt
 
I båda fallen: kör i matberedare och tryck ut i pajform. Förgrädda i 200 graders ugn i ca 10 minuter.
 
Fyllning:
500 gram köttfärs
3 dl färdig tomatsås
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 tsk grillkrydda
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
1 msk soja
3 dl creme fraiche
3 dl riven god ost
 
Finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Lägg åt sidan och stek köttfärsen. Lägg tillbaka löken och tillsätt kryddor och soja samt tomatsås. Låt koka ihop 5- 10 minuter.
 
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Blanda creme fraiche och riven ost och bred ovanpå. Gratinera i 200 graders ugn ca 20 minuter.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :