Ostfyllda köttbullar med krämig bulgursallad


Stora rejäla köttbullar med en gömma av smält, god ost! Kan det bli bättre?
 
Köttbullar
600 gram köttfärs
100 gram philadelphiaost
1,5 dl finriven god ost
1 ägg
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
 
Bulgursallad
3 dl bulgur
6 dl vatten
lite salt
10-12 körsbärstomater
1 kruka sallad
10 cm gurka
100 gram philadelphiaost
 
Sås
Creme fraiche tomat & örter
 
Blanda köttfärs, soja, ägg, salt och peppar och forma stora bollar. Blanda Philadelphia och riven ost till en krämig röra. Tryck i en klick oströra i varje köttbulle och forma till den så oströran täcks ordentligt. Stek hastigt runtom i lite smör och lägg över i en ugnsform. Låt gå färdigt i ugnen på 150 grader (typ 15-20 minuter)
 
Koka upp vattnet, salta och tillsätt bulgurn enligt anvisningarna. När bulgurn är färdigkokt, blanda med philadelphiaost och rör om snabbt. Rör ner strimlad sallad, tärnad gurka och halverade tomater. Servera med den färdiga creme fraiche-såsen.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :