Vi ligger lite efter med bloggandet men har ju haft familj nummer 2 på besök, några vänner här i grannskapet. Denna kväll serverades nötfärsbiffar och potatisgratäng ihop med Knorr-såserna vi fått från Buzzador.
500 g nötfärs
1 st. gul lök
2 st. vitlöksklyftor
2 msk ströbröd
1 dl grädde
1 st. ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olivolja
Hacka lök och vitlök. Fräs den i oljan på medelstark värme tills den gula löken är genomskinlig. Dra av från värmen, blanda I grädden, ägget och ströbrödet och rör ihop till en smet och låt den stå och svälla 5-10 minuter. Blanda ihop färsen och ströbrödsmeten, smaka av med peppar och salt. Forma till 4 stora eller 8 små biffar. Stek dem i smör och servera med potatisgratäng och en eller flera av såserna (vi testade ju alla fyra!).
/Jörgen