Knorrsåser 2: med färsbiffar

Vi ligger lite efter med bloggandet men har ju haft familj nummer 2 på besök, några vänner här i grannskapet. Denna kväll serverades nötfärsbiffar och potatisgratäng ihop med Knorr-såserna vi fått från Buzzador.

 

500 g nötfärs

1 st. gul lök

2 st. vitlöksklyftor

2 msk ströbröd

1 dl grädde

1 st. ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Olivolja

 

Hacka lök och vitlök. Fräs den i oljan på medelstark värme tills den gula löken är genomskinlig.  Dra av från värmen, blanda I grädden, ägget och ströbrödet och rör ihop till en smet och låt den stå och svälla 5-10 minuter. Blanda ihop färsen och ströbrödsmeten, smaka av med peppar och salt. Forma till 4 stora  eller 8 små biffar. Stek dem i smör och servera med potatisgratäng och en eller flera av såserna (vi testade ju alla fyra!).

 

/Jörgen

Kommentera inlägget här :