Rödvin från Sydafrika, Anura 2012

 

 

Det är inte så ofta jag springer på druvmixen Pinotage & Syrah, vilket är i mitt tycke de bättre druvorna om vinet är gjort på endast en druvsort. Funderingen blev hur kan plommonsmaken från Pinotage gifter sig med kaffesmaken som oftast finns i Sydafrikanska viner gjorda på Shirazdruvan? Kan konstatera att det inte blev illa alls. Vinet var lagom strävt och har en hyfsad lång eftersmak av lite blåbär. Med tanke på druvsorterna vinet är gjort på, så är det säkert gott till smakrika kötträtter av nöt. Vi provade det dock till frugans kyckling och risgratäng, och det blev en mycket bra kombination, där pepprigheten från Syrahdruvan hjälpte till att lyfta vinet och maten till en skön smakupplevelse. Vi kan rekommendera detta vin som ett bra allroundvin för oss som gillar dessa druvor, då det har potential att passa till de flesta maträtter, från en enkel pasta med mycket parmesanost till en härligt hängmörad entrecote. Du köper vinet enklast på systembolaget, art.nr 12044, för 81 kronor.

/Jörgen

Kommentera inlägget här :