Kikärtsgryta


Idag var det ingen som orkade åka och handla så det fick bli middag utifrån vad som fanns hemma. Dessutom var det dags för vegetarisk mat och kikärter skulle utgöra basen. Jag gick en runda i skafferiet och så blev det utifrån det, helt enkelt. 

4 portioner
2 förpackningar kikärtor
1 påse kryddmix Tikka Masala
1 tsk ingefära
2 tsk curry
1 msk smör
1 msk olja
4 schalottenlökar
1 näve mandel
1 burk kokosmjölk

Finhacka löken. Fräs curry och ingefära i smör och olja och tillsätt löken som får fräsa med ett par minuter. Häll av spadet från kikärtorna och häll kikärtorna i pannan. Tillsätt kokosmjölk och kryddmixen och låt puttra tio minuter. Skålla och skala mandeln och hacka den. Strö det mesta av mandeln över grytan i pannan och servera resten till. Andra goda tillbehör är ris, mango chutney och naanbröd (fast det sistnämnda hade vi inte hemma, det gick bra med tortilla!)

/Anna

Kommentera inlägget här :