Blåbärsrulltårta




Så gott! Blåbärsrulltårta med frisk smak av lite citron.  Man kan använda färska eller frysta, tinade blåbär.

3 ägg
2 dl strösocker (+2 msk till bakplåtspapperet)
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
finrivet skal av en citron

Fyllning:
200 gram philadelphia eller annan neutral färskost
2,5 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
1 dl florsocker
2-3 dl blåbär

Ev. blockchoklad att ringla över

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt rivet citronskal och rör om ordentligt till en jämn smet. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 225 grader, 5-8 minuter - håll koll!

Ta ut plåten. Strö lite socker på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Fukta en ren handduk eller bakduk och lägg på ett par minuter. Dra försiktigt bort papperet och lägg handduken ovanpå tills kakan svalnat.

När kakan är sval, vispa grädden. Vispa i färskost, florsocker och citronsaft och bred blandningen över kakan. Strö över blåbär och rulla ihop tårtan från långsidan. Lägg den med skarven neråt och skär i skivor före servering. Om man vill kan man smälta några rutor blockchoklad och ringla över.

/Anna

Kommentera inlägget här :