Cowboygratäng

 
Pappa får stå för receptet igen! Han kallade den här för cowboygratäng, vilket tilltalade sonen.
 
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor i tomatsås
3 ägg
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
lite salt
1 röd paprika
3 hg stekt sidfläsk
1 dl haricot verts
2 dl riven ost
några broccolibuketter, små
 
Sjud kidneybönorna i tre minuter. Lägg i de vita bönorna med sin sås. Sjud i två minuter till. Slå i 1 dl grädde och sjud ytterligare två minuter. Tärna det stekta sidfläsket och häll det i grytan. Vispa ihop äggen med 1 dl grädde och tomatpuré. Häll bönröran i en eldfast form. Slå på äggstanningen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Hacka paprikan och strö över tillsammans med broccoli. Strö över riven ost och gratinera till fin färg. Servera med sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :