Kalvfärsbiffar i god sås

 
Ljuvliga biffar av kalvfärs - kan inte bli fel! Här serverade med ugnsrostad vitkål.
 

Biffar
500 – 600 gram kalvfärs
0,5 dl grädde
1 vitlök och persiljebuljongtärning
1 msk frusen basilika
1 ägg
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
Peppar och salt

Sås
2 dl grädde
1 msk frusen basilika
1 köttbuljongtärning
1 italiensk örtbuljongtärning
½ gul lök, finhackad
4-5 torkade tomater, finhackade

 

Häll i grädden i en liten skål, lägg i buljongtärningen och den frusna basilikan. Värme det i mikron på maxeffekt i 30 – 45 sekunder. Rör om ordentlig så buljongtärningen löser upp sig, blanda sedan gräddröran med kalvfärsen och ägget. Pressa ner vitlöken och smula ner fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med peppar och ev. lite salt. Forma till lagom stora biffar, och stek dem på relativt hög värme i smör.

Ta ur biffarna när de fått fin yta, och lägg i lite smör, sänk värmen, och fräs lök och tomater som blir grunden till såsen. När löken blivit glansig, häll i basilikan och grädden och rör om. Tillsätt buljongtärningarna och rör om ordentlig så de löses upp. Låt det hela sjuda 5 – 10 minuter.

Lägg sedan tillbaka biffarna och sjud dessa i såsen i 2-3 minuter under lock. Servera med lite sallad och kanske ugnsrostad vitkål.

 

/Jörgen

Kommentera inlägget här :