Supermumsiga äppelpariserbullar

 
De här känns lyxiga och fina men är inte alls särskilt komplicerade faktiskt. Jag gjorde en rejäl sats, hade gott om jäst och äppelmos!
 
ca 40 bullar
2 paket jäst (a 50 gram)
1,5 dl socker
5 dl standardmjölk
1 tsk salt
300 gram smör
2 ägg
ca 2,5 liter vetemjöl
2 dl äppelmos
 
Smält smör och socker
 
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjuknar. Smula ner jästen i degbunken i assistent (om du har). Häll på sockret och låt jästen smälta. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och blanda. Tillsätt resten av mjölken och häll sedan i salt, smöret (skuret i små tärningar), ägg och så mjölet allt eftersom tills degen släpper från bunken (spara lite mjöl till utbak) Låt jäsa ca 40 minuter. Stjälp upp och forma 40 runda fina bullar. Lägg på en bakduk och låt jäsa en dryg halvtimme till.
 
Häll äppelmoset i en spritspåse med lite spetsig tyll. Tryck till med tyllen i bullarna och spritsa ut lite äppelmos. (Var inte rädd att trycka ner tyllen en bit i bullen) Grädda i 225 grader eller 200 grader varmluft 8-10 minuter tills bullarna är färdiga. Doppa i smält smör och socker, så många som du ska servera. Frys in resten - de doppar man i smör och socker när man ska servera dem.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :