Jordgubbs- och rabarbersaft

 
Jag var tvungen att rensa lite i frysen och göra något av en del av alla jordgubbar och rabarber. Saft gör vi inte åt så mycket men ibland vill barnen ha det och då är det mycket godare och bättre med hemlagad saft än den mysko köpesaften.
 
Ca 3 liter koncentrerad saft:
1 kg rabarber, skuren i småbitar
1 kg jordgubbar, sköljda och snoppade
saft av 1 citron
1,5 liter vatten
4 dl socker per liter avrunnen saft
 
Koka upp rabarber och jordgubbar i vattnet och låt koka 15 minuter. Häll av saften i saftsil eller med en ren handduk/en bit lakansväv i ett durkslag. Mät upp saften och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt socker i lämplig mängd och citronsaften och låt koka 5 minuter till. Skumma noga och häll upp på varma rena flaskor. Jag häller upp en del av saften i plastburkar och fryser in.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :