Lax med pinjenötter och basilika

 
Det har blivit lite glest med inlägg. Anledningen är att vi varit på semester, bland annat på kryssning i Italien, Grekland och Montenegro - med ett italienskt rederi. Dessvärre fick jag erfara att kolhydrater inte är någon höjdare för min mage och mitt allmänna hälsotillstånd (även om det var jättegott med pasta och focaccia och annat smaskigt). Så nu blir det kolhydratfattigare mat. De flesta recepten går dock naturligtvis att välja helt valfria tillbehör till. Vill man ha ris eller pasta eller potatis till så ät det! Det gör våra barn...
 
3 dl bladspenat
4 laxfiléer
1 burk Cantadou basilika & gräslök
1 dl grädde
3 msk pinjenötter
salt, peppar
ev några basilikablad
 
Lägg spenaten i en form och laxen ovanpå. Vispa ihop mjukost och grädde, salta och peppra och häll över laxen. Strö över pinjenötter och tillaga i ugnen, 200 grader, ca 25 minuter. Garnera ev med basilika.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :