Pizzabullar

 
Nu är frysen full av goda pizzabullar igen. En del gick åt till buffén på släktkalaset men många hamnade också i påsar, redo för skolutflykter i höst! Jag gjorde två varianter, en med rökt skinka och en med salami.
 
50 gram smör
50 gram jäst
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 nypa socker
ca 12 dl mjöl
 
Fyllning:
200 gram salami eller rökt skinka (eller hälften av varje)
5 dl riven ost
ketchup
torkad basilika (eller oregano men ingen i familjen gillar det så vi kör med basilika)
 
Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills det blir fingervarmt. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten. Rör i salt, socker och mjöl. Arbeta samman till den smidig deg och låt jäsa en halvtimme, övertäckt. Ta sedan upp degen och dela den i två delar. Kavla ut en del i taget, häll på ketchup och smeta ut med en kniv eller sked. Hacka skinka eller salami och strö över och avsluta med riven ost och basilika. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg i formar och låt jäsa en halvtimme till. Grädda sedan i 200 graders ugn tills bullarna är färdiga och har fått fin färg,  ca 10-15 minuter.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :