Parmagratinerad kycklingfilé



4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
1 - 1,2 liter kycklingbuljong
1/2 röd spetspaprika
3 dl aborioris alt. avorioris
2 dl torrt vitt vin
1,5 dl riven västerbottenost
salt
peppar

Ansa filén, peppra och salta och bryn den i en het panna. Finhacka parmaskinkan och fräs den snabbt i lite olivolja. Lägg filéerna i en ugnsfast form och strö parmaskinka uppe på kyckling. Stek färdigt kyckling i ugnen, 170 - 175 grader.

Fräs nu riset i olivolja i en traktörpanna eller en större gryta. Finhacka spetspaprikan, och när riset blivit glansigt lägg i paprikan. Sänk värmen och fräs en stund till och häll sedan på vinet. Låt vinet i stort sett koka bort och börja ös på med buljong, lite i taget. Vart efter buljongen kokar bort så häll på mer buljong. När riset är färdigkokt, med en liten kärna i tuggmotstånd, dra från värmen och rör ner osten. Risotton skall vara ganska lös, så späd med buljong om så krävs. Servera risotton med kyckling och något grönt såsom en enkel ruccolasalad.

Smaklig spis,

/Jörgen

Kommentera inlägget här :