Fylld fläskytterfilé med sparrispotatis



Det absolut bästa sättet att laga fläskytterfilé är att skära upp den till en platta och fylla den med något gott! Det blir saftigt och smakrikt och kan förstås varieras. Här har vi fyllt med bruschettamix igen! Och så på med basilika och mozzarella.

5-6 personer
1 stor fläskytterfilé
1/2 burk Bruschettamix med soltorkad tomat
några kvistar basilika
2 mozzarellaostar

Skär upp filen genom att lägga den på ett plant underlag och skära en skåra längs med hela filén ungefär en centimeter ner. Vik upp den sidan som blir och skär nu på motsvarande sätt från mitten och i den tjockare sidan så att du kan fläka ut hela filén. Kanske svårt att förstå när man förklarar så här - vi får möjligen återkomma med fotograferade instruktioner senare i sommar. En stor platta ska det bli i all fall - blir den inte tillräckligt tunn och jämn kan man banka med köttklubba.

Bred på mixen och strö på riven mozzarella och basilikablad. Då ser det ut så här:



Rulla ihop filen från långsidan som en rulltårta och snöra med steksnöre. Så här:



Stek rullen runt om i smör så den får färg. Tillaga sedan i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Servera med skivad sparrispotatis som stekts i smör. Pressa eventuellt vitlök och strö över flingsalt. Garnera med timjan.

/Anna

Kommentera inlägget här :