Räkmousse med färskost

 
En jättegod förrätt som kan förberedas innan! Vi avnjöt den när vi invigde vår nya balkong!
 
4 förrättsportioner
200 gram naturell färskost, t.ex Philadelphia
500 gram räkor med skal
1 tsk citronsaft
4 gelatinblad
1/2 dl grädde
1 ägg
2 msk chilisås
salt, peppar
1 msk finhackad dill
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala och finhacka räkorna men ta undan några till garnering. Blanda dem med citronsaften. Separera ägget och spara både gulan och vitan. Blanda färskost, räkhack, vispgrädde, äggula, chilisås och lite salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält bladen i en kastrull på svag värme. Vispa äggvitan hårt. Rör ner gelatinet i räkröran och blanda. Vänd ner äggvitan och blanda om försiktigt men noga.
Klä portionsformar med plastfolie och häll i moussen. Ställ kallt att stelna ett par timmar. Stjälp upp på vackra salladsblad och garnera med räkor och dillvippor eller gräslök. Vi serverade FinnCrisp till.
 
/Anna

Kommentarer :

#1: Vit dröm

Mums vad gott det ser ut! Ska absolut testas!
Ha en fin dag!
Kram Anna

skriven

Kommentera inlägget här :