Korv- och bacongryta



En mustig härlig gryta kommer här. Ät den med pasta - eller helt enkelt som en rejäl soppa i djup tallrik!

4 kabanoss korvar, 350 - 400 gram
1 pkt bacon
2 - 3 inlagda pfefferoni
2 morötter
1 burk pastasås från Garant - Sugo alla Pancetta
3 dl grädde
1 burk skållade tomater
1 broccolibukett
1 - 1,5 gul lök
1 dl torrt vitt vin
1 kycklingbuljongtärning

Skär bacon och korv i knappt centimetertjocka skivor och fräs dem ihop med finhackad inlagd pfefferoni och morötter i en ganska varm traktörpanna. Häll i pastasåsen, hälften av grädden och de skållade tomaterna, med spadet, i en tjockbottnad gryta och sjud upp. Häll i korvröra och sjud vidare på medelstark värme. Fräs nu småbuketter av broccolin i hop med grovhackad lök några minuter i traktörpanna. Häll på resten av grädden, vinet och smula ner buljongtärningen och det småsjuda under lock några minuter. Häll tillbaka korvröran i traktörpanna och allt får sjuda ihop under tiden som pastan kokar.

/Jörgen


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI

Vilken läcker vardagsmat!

2012-04-16 @ 19:39:52
URL: http://matsafari.matmolnet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0