Grönpepparkyckling



Det här är en rätt som är superbra att förbereda. Vi grillade kyckling på morgonen, benade ur den när den var klar och gjorde färdigt rätten innan vi åkte på utflykt till djurparken. När vi kom hem var det bara att sätta på riset och sätta kycklingen i ugnen för uppvärmning. Efter en stressig arbetsdag är detta utmärkt att ha i frysen! Ännu enklare är förstås att använda färdiggrillad kyckling från affären.

Grönpepparkyckling, fyra portioner
1 grillad kyckling
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk grönpepparkorn
2 msk soja
1 msk fransk senap
1 msk smör
salt, peppar

Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfast form. Lägg smör, senap, soja, grädde och creme fraiche i en kastrull. Mortla grönpepparn och blanda i. Vispa ihop och koka upp. Salta och peppra efter smak och låt puttra ihop nån minut. Häll såsen över kycklingen och ställ i kylen några timmar, eller över dagen eller ännu hellre över natten!

När det är dags för servering, värm hela formen i 175 grader i 15-20 minuter. Servera med en rejäl sallad och eventuellt ris. Jättegott! Nästa projekt i detta ämne är att prova med fläskfilé och rosépeppar!

/Anna

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Den har jag också lagat, jättegod och praktiskt att man kan förbereda allt dagen innan.

skriven

Kommentera inlägget här :