Fylld fläskytterfilé



Här kommer ytterligare en variant på fylld fläskytterfilé, som kan fyllas med hur mycket gott som helst. Den här gången fick utbudet i sommarområdets affär och i mammas och pappas kyl och skafferi styra!

5-6 personer
1 fläskytterfilé
2 mozzarellaostar
4 msk bruschettamix (eller röd pesto)
salt, peppar
steksnöre

Sås:
3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk sherry
steksky
brun maizena

Skär upp filén längs ena långsidan ungefär en tredjedel uppifrån. Fläk ut sidan och skär nu åt andra hållet från mitten så att filén kan vikas ut till en stor platta. Bred på bruschettamix. Riv mozzarellan och strö över. Rulla ihop som en rulltårta och bind med steksnöre. Bryn i smör runt om i en stekpanna. Stek färdigt i en form i ugnen, ca 45 minuter på 175 grader.

Blanda stekskyn från stekpannan med grädde, fond och sherry. Låt reducera en stund och red av med Maizena.

Skär filén i skivor och servera med sås och klyftpotatis.

/Anna

Kommentera inlägget här :