Gormiti-tårta


En rätt enkel tårta med hög impfaktor! Färdiga oblatbilder är kalasmammans bästa vän. De finns att köpa i diverse nätbutiker med alla tänkbara motiv. Självklart finns det också med Gormiti. Och är det Gormitikalas så är det!

Detta använde jag till tårtan:
en oblatbild (välj ett passande motiv)
ett paket färdiga tårtbottnar, 3 delar
1 burk kondenserad mjölk (kokas oöppnad i vatten ca 2 timmar)
4+2 dl grädde
ett par nävar marshmallows
några matskedar florsocker
lite olja
lite vatten


Blanda ner kolakrämen (alltså den kokade, avsvalnade, kondenserade mjölken) i 4 dl ovispad grädde och kör på lägsta effekt med elvisp tills allt blandat sig ordentligt. Höj effekten och vispa som vanligt tills kolagrädden är tjock och fluffig!

Häll ett par teskedar vatten på marshmallowsen och micra 30 sekunder i taget på högsta effekt tills det smält. Blanda om och blanda med florsocker tills fondanten är "okladdig". Lägg i en påse och låt ligga en stund.

Lägg kolagrädde mellan bottnarna. Vispa de återstående två decilitrarna grädde och täck tårtan med den, både ovanpå och runtom. Ställ kallt att dra åt sig ett par timmar.

Kavla ut mmf:en (marshmallowsfondanten alltså) till en lång remsa, lagom för att täcka kanterna och eventuellt en liten bit upp på överdelen av tårtan - beroende på hur stor oblaten/tårtbilden är. Bred eventuellt ut lite av grädden på kanten - det är nämligen VIKTIGT att det är fuktigt, dvs gräddigt under oblatbilden, annars "smälter" den inte in i tårtan. Lägg på oblaten och ställ kallt. Efter en knapp timme har bilden smält in i tårtan. Urtjusigt!!!

Jag använde överbliven kolagrädde till att spritsa runt oblatbilden för att inte kanten skulle synas.

Kommentera inlägget här :