Kräftsoppa


Alldeles ljuvlig - och mycket snabbt och enkelt tillagad - är denna krämiga kräftsoppa. Receptet räcker till 8 personer som förrätt men också likaväl till 4 personer som huvudrätt.


8 förrättsportioner
2 morötter
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6-7 dl vatten
ev 1 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
salt och peppar
1 burk creme fraiche
1 burk mjukost med kräftsmak (400 gram)
hackad dill
1 burk kräftstjärtar

Skala och grovriv morötterna. Fräs dem i smör och strö över mjölet. Häll på vatten och vin (den större mängden vatten om vinet utesluts) och smula ner buljongtärningarna. Salta och peppra litegrann. Låt småkoka fem minuter. Tillsätt creme friache och mjukosten och rör om så osten smälter. Tillsätt dill och salta och peppra lite mer o det behövs. Låt småputtra ytterligare några minuter. Lägg kräftstjärtarna i en soppskål eller direkt i portionsskålarna och häll över soppan. Tips! Om barnen är tveksamma till kräftstjärtarna, servera dem i en skål bredvid och låt dem som vill ta för sig av dem!


/Anna

Kommentera inlägget här :