Storkok på malen viltfärs

Vi hade en massa viltkött i frysen av lite olika slag som vi inte visste vad vi skulle göra med. Men så erbjöd sig mamma att ta fram köttkvarnen och mala alltsammans. Resultatet blev några kilo viltfärs som skulle tas om hand! Det blev till att öppna storkök. Nu är frysen full av härliga picknickbiffar.


Getostbiffar med rosmarin och honung
600 gram viltfärs
300 gram fläskfärs
1 burk Creme fraiche med getost, rosmarin och honung
salt och peppar, torkad timjan

Blanda ingredienserna ordentligt. Forma små biffar. Stek i smör på medelvärme.



Ost- och baconbollar
500 gram viltfärs
300 gram fläskfärs
1 paket tärnad bacon
2 dl riven cheddarost
1 gul lök
1/2 dl grädde
salt, peppar, grillkrydda

Finhacka löken. Stek lök och bacontärningar. Blanda samman alla ingredienserna och forma bollar. Stek i smör på medelvärme.



Biffar med fetaost och soltorkad tomat
600 gram viltfärs
400 gram fläskfärs
200 gram fetaost
4 soltorkade tomater i olja
1/2 dl olja från tomaterna
1 italiensk örtbuljongtärning
salt, peppar

Finstrimla tomaterna och tärna osten. Smula ner buljongtärningen i oljan och rör om. Blanda alltsammas och forma rejäla biffar. Stek i smör på medelvärme.


Vitlöksburgare
400 gram viltfärs
200 gram fläskfärs
200 gram färskost med vitlök (i vårt fall Valios laktosfria)
1 italiensk örtbuljongtärning
salt, peppar, grillkrydda, smör

Smula ner buljongtärningen i färskosten. Smält smör i stekpannan och häll i grillkrydda efter smak. Blöanda ihop övriga ingredienser. Forma biffar eller hamburgare (jag använde Sagaforms hamburgerpress för att få platta, jämna burgare med räffelmönster). Stek i smöret.

/Anna

Kommentera inlägget här :