Ljuvliga Rimbobullar



Det har bakats Rimbobullar. Det har jag aldrig gjort förut, men de ser ju så himla goda ut. Och så är det någon sorts gammaldags känsla med sådana här bullar. Den känslan fick jag bekräftad när jag svängde över med en påse till mamma. "Åh, såna bakade ju mormor" utbrast hon.

ca 50 bullar
50 g jäst
4 dl mjölk
400 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
12-13 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker

Till att pensla med:
uppvispat ägg

Glasyr:
florsocker och lite vatten

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig. Klicka ner smör, socker, vaniljsocker och mjöl. Knåda ihop till en deg och dela den i två delar. Kavla ut den i taget till en stor kaka och skär ut kvadrater, ca 8x8 cm. Klicka på en liten klick av fyllningen på varje kvadrat. Vik in hörnen och tryck till. Lägg i aluminiumformar och grädda i 250 grader 7-8 minuter. När bullarna svalnat, blanda florsocker med lite vatten till en lagom trögflytande glasyr. Skeda glasyren över bullarna.

/Anna

Kommentera inlägget här :