Fantastisk jordgubbs- och rabarberpaj


Det har varit dåligt med matbloggandet på sistone. Skälet är att vi har varit i Italien på semester några veckor. Men nu är vi hemma igen och hoppas försöka bättra oss när det gäller bloggandet!

Igår var vi och plockade jordgubbar. När vi kom hem blev det en ljuvligt supergod paj på jordgubbar i sällskap av syrliga rabarber. Prova den!! Helt försvinnande god!

6 dl skivade jordgubbar
4 dl skivade rabarber
1,5 dl socker
3 msk potatismjöl

100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk socker

Blanda jordgubbar, rabarber, socker och potatismjöl. Häll ut i en pajform. Smula samman smör (skärs i tärningar först när det är kylskåpskallt), mjöl, havregryn och socker. Strö ut "smulet" över bären. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med glass eller vispgrädde.

/Anna

Kommentera inlägget här :