Chokladtårta



Idag fyllde kaninen tre år och medan han och lillkaninen smaskade på morotsgodis så åt övriga familjen chokladtårta.

Tårtbotten:
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
150 gram smör
1,5 dl vatten
2 ägg

Fyllning:
2 dl grädde
1 dl Nutella

Chokladganache:
150 gram mörk choklad
1 dl grädde
35 gram smör

Börja med ganachen. Smält choklad och grädde i en kastrull. När det smält samman, blanda i smöret och låt smälta. Ställ åt sidan en stund tills det kallnat och blivit till en fast kräm.

Tårtbotten: Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och blanda med vattnet. Blanda samman alltihop och rör ner äggen. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 40 minuter tills kakan känns torr. Låt svalna och dela sedan i tre bottnar.

Bred två lager Nutellagrädde mellan bottnarna på tårtan. Bred ganachen ovanpå. På bilden är tårtan garnerad med ett fint band och en ros av MMF (blanda några marschmallows med en tesked vatten och mikra nån minut så det smälter. Blanda i karamellfärg och florsocker tills det blir en deg som inte kladdar. Forma en ros eller annan dekorativ figur).

/Anna

Kommentera inlägget här :