LCHF: Kycklingpaj



En kolhydratfattig paj blev det till middag. Det var resultatet av en kylskåpsrensning. Vad gör man med en halv grillad kyckling, 1,5 burk creme fraiche, en lök, ett halvt paket bacon och en massa ostskalkar? Jo, av rester kan man alltid göra paj!

Kycklingpaj
2 dl pofiber
1 dl majsmjöl
125 gram smör
2 msk vatten
1/2 grillad kyckling, rensad och skuren i mindre bitar
1/2 paket bacon
1 gul lök
1 stor paprika
1 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche
2 dl riven ost
en klick smör
salt, peppar, grillkrydda, curry, soya

Kör pofiber, majsmjöl, smör och vatten i matberedare till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Fräs smöret och tillsätt kryddor. Hacka lök och paprika och fräs i kryddsmöret, pressa i vitlöken. Rör ner kycklingkött, creme fraiche, soya och creme fraiche och låt puttra ihop. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Rör ner osten när pannan dragits av plattan. Blanda om och fyll pajskalet. Låt stå i 200 graders ugn 20-25 minuter. Servera med sallad.

/Anna

Kommentarer :

#1: Ann-Sofi

Ser trevligt och riktigt gott ut:)

skriven

Kommentera inlägget här :