Traktörstekt fläskytterfilé

Marinera ungefär ett kilo fläskyttefilé i marinad nedan,

3 påsar Santa Maria BBQ Marinade Smoky Honey
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 grönsaks- eller örtbuljongtärning



Koka upp vin och vatten, tillsätt hackad lök, pressad vitlök och buljongtärning. Vispa ihop allt och tillsätt marinaden och koka det i 5 - 10 minuter. Dra av kastrullen och låt det hela svalna. Putsa köttet och lägg det i en fryspåse och häll över marinaden och lägg den kallt i minst 3 timmar. 

Tag ut köttet ur marinaden, låt det rinna av, bryn det på alla sidor i en traktörpanna, häll på 1-1,5 dl rött vin och tryck i en köttermometer, sätt på locket och låt köttet sjuda på svag värme tills filén får en innertemperatur på 70 - 72 grader.

Sås:
Tag upp filen och lår den vila i ugnsfolie i 10 - 15 minuter och häll över skyn i en gryta och tillsätt 3 dl grädde och låt det koka ihop till en simmig sås.

Medan filen vilar och såsen kokar ihop, häll i 1 msk olja och 3 msk vatten i traktörpanna, tillätt 1 tsk tryffelolja, och brässera suger snaps och skivad röd spetspaprika i några minuter.



Skiva filéen och lägg upp den tillsammans med suger snaps  och paprika på ett severingsfat och servera med potatisgratäng och såsen.


/ Jörgen

Kommentera inlägget här :